Khamis, 8 Julai 2021

Program Jiwa Rakyat menyuntik motivasi murid SK Ulu Luit untuk aktif PDPR

Alhamdulillah. Permulaan pemberian Roti Gardenia kepada murid asnaf, kini dipanjangkan pula kepada murid yang aktif dalam PDPR. Murid yang terpilih dari setiap kelas dan sentiasa aktif menyiapkan tugasan guru, akan diberi sumbangan berupa barangan keperluan. Antara barangan adalah seperti beras, mi kuning, telur, sayur-sayuran dan sebagainya. Mereka boleh memilih barangan yang menjadi keperluan mereka. 

Kami juga sedang berusaha untuk mempelbagaikan lagi bentuk sumbangan. Pada minggu hadapan, dijangka sumbangan berbentuk ayam siap proses pula. Terima kasih kepada para penyumbang dan individu yang memberi sumbangan. Terima kasih juga kepada GPK Ko, Cikgu Wan Iskandar yang berusaha mencari penyumbang. 

    Sumbangan ini adalah diharapkan dapat memberi motivasi untuk anak-anak SKUL di samping boleh membantu keluarga B40 yang berhadapan cabaran besar Covid19. Rata-rata mereka ini terkesan dengan PKP ini.

   GB juga rasa seronok dapat melihat air muka anak-anak begitu ceria mendapatkan sumbangan. Barangan sumbangan diletakkan di Pondok Rakyat depan sekolah. Wakil keluarga akan datang ambil dengan pandu lalu dan diuruskan pengawal keselamatan sahaja. Cikgu hanya maklumkan melalui whatsapp senarai penerima. 

   Semoga pemberian ini memberi kebaikan buat semua. Ini antara apa yang kita nak buktikan dalam Merakyatkan Sekolah.
 

Tiada ulasan: